Elköltöztünk!!

Chat BETA

Kapcsolat

Partnerek

Utolsó kommentek

EminEm Evolúció #2 (The Marshall Mathers LP)

2010.04.28. 12:20 slima

2000 májusát írjuk, a világvége elmaradt, nem omlott össze a föld számítógépes hálózata, és nem pusztultunk ki, leszámítva azokat akiken még a detox sem segített (idén megjelenik...reméljük).

Szóval Y2K és május...Megjelenik a fehér gyerek, Eminem a.k.a Marshall Bruce Mathers, a.k.a Slim Shady második stúdiólemeze amely a 'The Marshall Mathers LP' címet kapta, és habár kevesen gondolták volna, Eminem ezzel a lemezzel történelmet írt. Történt ugyanis hogy megjelenésének első hetében 1,76 millió példányt adtak el belőle, amely megdöntötte Snoop Dogg Doggystyle című albumának 'a leggyorsabban fogyó rap album' rekordját, ugyanakkor Britney Spears '...Baby One More Time' című albumának 'leggyorsabban fogyó szóló album az egyesült államok történetében' rekordját, beírva magát így a történelemkönyvekbe.

Az album első klipje a The Real Slim Shady című számból készült, amely az első lemez első klipjéhez hasonlóan több sztárból és akkori hírességből is gúnyt űz. A siker most sem maradt el, a dal óriási mértékben hozzájárult az eladásokhoz.

A 'Marshall Mathers LP' mindezidáig a legjobb rap albumok közé tartozik, hiszen olyan slágereket és klaszikusokat vonultatott fel mint a The Way I Am, a Kim (minden idők negyedik legnagyobb port kavart dala), és hogy mást ne említsek a Stan című ballada, amelyet Eminem nem mással mint a bevallottan meleg Elton John-nal adott elő a Grammy Díjátadón, óriási meglepetést okozva a közönségnek és a melegpárti tüntetőknek is akik felvonultak Eminemmel szemben azt követelve a zenevilágtól hogy ne díjazzák a gyűlöletet és a dalszövegeiben melegeket kifigurázó rappert.

A tüntetés és a gyűlölet nem hozott sikert,  Eminem besöpörte a Grammyt, az album pedig azóta Gyémánt fokozatba lépett, amelyet az amerikában eladott több mint 10 millió, világszerte pedig több mint 20 millió eladott példánnyal vívott ki.

A tovább után megtekinthetitek az album második hivatalos videóklipjét, amely a The Way I Am című számhoz készült, továbbá Eminem emlékezetes bevonulását az MTV Music awards-ra (2000).

EMINEM Real Slim Shady + The Way I Am Live At The MTV Music Awards 2000

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene music video eminem visszatekintő

A bejegyzés trackback címe:

https://fightmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr441953969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása